משלוח חינם עד הבית, 1-5 ימי עסקים ברכישה מעל 399 ש"ח

7 דרכים טבעיות להוריד סטרס בכמה דקות

במצב של דאגה ואי-וודאות הלחץ הוא טבעי ואין טעם להילחם בעצם קיומו. העניין הוא לזהות שהוא מגיע ולדעת איך להוריד אותו (וכך שוב בכל פעם שיחזור)
להיות במצב סטרס בגוף לאורך זמן מזיק לכל המערכות שלנו, לנפש ולעור.
הכנתי לכן 7 דרכים פיזיות להוריד את הסטרס כשהוא מגיע:

 1. חלומות בהקיץ

 מרגישה את הלחץ בגוף? הפסיקי את מה שאת עושה, עצמי עיניים לכמה דקות ותחלמי בהקיץ. מה זה אומר? פשוט לדמיין שאת נמצאת במקום אחר, מקום שרגוע ונעים לך בו. זה יכול להיות מקום אמיתי שהיית בו או כזה שהמצאת. חוף ים, הר עם נוף יפייפה, עיירה ציורית או עם אליס בארץ הפלאות.אפשר גם פשוט לחשוב על חוויה שמחה מהעבר. כשהמח מדמיין הוא גורם לגוף להרגיש כאילו הוא באמת שם, התדר החיובי עולה והסטרס נרגע באופן טבעי. אל תתייאשי אם את לא מצליחה ישר לדמיין או שמתגנבות לך מחשבות אחרות. התרכזי בנשימה שלך ונסי שוב.

2. טכניקת חיבוק פרפר

מחבקים את בית החזה בשיכול ידיים- כל כף יד מונחת על הכתף הנגדית לה. אפשר לעצום עיניים ולהתרכז בשאיפה ונשיפה ואז בתנועות קצובות לתת טפיחות עם הידיים , כל פעם בצד אחד (ימין- שמאל, ימין-שמאל וכך להמשיך) התנועה מדמה משק כנפיים של פרפר. זו טכניקה מדהימה ממש מרגישים איך הגוף נרגע בשניות!

3. עיסוי אזניים

מושכים את האמצע של האוזן ל-10 שניות>> את החלק העליון של האוזן ל-10 שניות >> החלק התחתון של התנוך ל-10 שניות. חוזרים גם באוזן השניה- אין צורך ללחוץ חזק זו אמורה להיות משיכה מורגשת אך נעימה.

4. נשימה מהאף

זו טכניקת נשימה פחות מוכרת והיא פשוט מעולה! סותמים עם האצבע נחיר אחד ושואפים אויר פנימה מהנחיר הפתוח. לאחר השאיפה כשהאוויר בפנים, מעבירים את האצבע לנחיר ממנו שאפנו, ומוציאים אותו בנשיפה מהנחיר שהיה סגור. (כלומר כל פעם השאיפה מנחיר אחד והנשיפה מנחיר אחר) כך חוזרים כמה פעמים – זה עושה פלאים.

5. עיסוי עם גוואשה

עיסוי עדין עם הגוואשה בנקודות ספציפיות בפנים עושה עבודה מעולה. איפה לוחצים? בנקודה בין הגבות- נקודת האיזון. מסביב לפה- ערוץ אנרגטי שלם עובר לנו שם באוזן- לוקחים את הצד החד של הגוואשה ובעדינות עובדים איתה ממש בתוך האוזן- במרכז, למעלה ובפנים

6. ספורט

כן בכל תוכן שלא תקראו על הורדת סטרס יגידו לכן להיות בתנועה ולעשות ספורט.  כי זה עובד! אני מתעקשת לעשות ספורט גם בימים שאני ממש מוטרדת ומודאגת והדבר שהכי פחות בא לי לעשות זה ללכת עכשיו לעשות כושר. אבל ברגע שאני מתחילה לנוע אני כבר מרגישה יותר טוב. תמצאי ספורט שאת מתחברת אליו, לא משנה איזה ופשוט עשי אותו. 

7. הליכת מיינדפולנס

הרעיון כאן הוא הליכה שהיא בעצם תנועה שמיד עושה טוב לגוף, בשילוב עם מודעות. לפעמים כשאנחנו עושות הליכה בזמן סטרס המח שלנו יחזור שוב ושוב למחשבות הלא טובות. בהליכת מיינדפולנס אנחנו באופן מודע משתמשות בחושים שלנו וחושבות על מה שמסביב- מה אני רואה? מה אני שומעת? מה אני מריחה? איך הגוף שלי זז ומה התחושה בו? התרגול הזה עוזר למח להתמקד במה שקורה עכשיו ומסיט ממחשבות לחץ וחרדה.

אהבתם את הפוסט? שתפו!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Wishlist 0
Continue Shopping
Open chat